Hírek

Az árvízkárosult Lőrincz család látogatása

2009.09.28.

Látogatás az árvíz károsult támogatottunknál 

2000-ben a tiszai árvíz több lakóházat romba döntött, az ott lakók mindenüket elvesztették.Példa értékű volt az az összefogás, amivel civil szervezetek, cégek, magán személyek támogatták a katasztrófa károsultjait.

Molnár János elnöksége alatt vetődött fel , hogy a kétgyerekes tiszavárkonyi Lőrincz család házának újjáépítését támogassuk. Klubunk adta a pénzmagot, mellyel indulva a megye cégei és magánszemélyei adakozásával a következő évben felépült a család új otthona. 

2009.  szeptember 26-27-én 40 klubtagunk, illetve családtagjai kirándulással egybekötve meglátogattuk a Lőrincz családot. Az első nap az érkezés után kellemes csónak kirándulást tettünk az ország egyik legdinamikusabban fejlődő idegenforgalmi helyén, a Tisza tavon. Délután a Kiskörei vízi erőmű vezetőjének kalauzolásával megtekintettük az objektumot.Vasárnap örömmel láttuk a Lőrincz család  azóta már tetőtérrel is beépített  otthonát, a Kisalföld házat. Elmondták, hogy az árvíz idejében a romba dőlt házuknál nagyobb gond volt a krízis helyzetben lévő második gyermekük egészségi állapota. Azóta a kisfiú  szépen fejlődik és ikrekkel gyarapodott a család. A régióra jellemzően a családapa elvesztette munkahelyét, ami újabb gondjuk.

Tagjaink – a hozott ajándékokon kívül -  rögtönzötten  csaknem 150 ezer Ft-ot adományoztak a szimpatikus családnak.  


Kapcsolódó anyagok:

Galéria: