Elnökségi periódusok

Huszonegyedik elnökségi periódus

 


Juhász Ildikó
2012 július 01. - 2013 június 30.

Alelnök: Marton Józsefné
Titkár: Halbritterné Dr Raffai Judit
Kincstárnok: Szakács Erik

Klubülések rendje: minden hónap második csütörtök
Nyitó létszám: 45 fő
Záró létszám: 48 fő

„Mi boldogít a legteljesebben? A másik embernek hasznára lenni.”

Ezt a Teréz Anyától való idézetet választottam mottónak a 21. Lions évre, hiszen mi Lionok akkor vagyunk boldogok, ha másoknak segíthetünk.

Ahogy az elnöki periódusok követik egymást azt érezhetjük, hogy a Lions évek hasonlítanak az előzőkre, de kissé mások is. Én is igyekeztem megőrizni a hagyományokat pl a rendezvényekkel, hogy hasonlítson, de ugyanakkor új szint is vinni a megszokott rendezvények, vagy klubülések közé, pl új helyszíneket, hogy egy kicsit más legyen, mint a korábbiak. Fontosnak tartottam, hogy folytatódjon az aktív klubélet és a közös programok, kirándulások, ill a 3. győri, a Patrónus LC megalakulásával, még nagyobb hangsúlyt kapott a helyi Lionok közötti együttműködés, pl. közös programok szervezésével.
Célom az volt, hogy a 21. LIONS év is a jó barátság és a jó szolgálat jegyében teljen.

Így szokásos rendezvényeinket ez évben is megszerveztük, amelyeken 3,6 millió forintot gyűjtöttünk össze és juttattunk el a látássérülteknek, rászorulóknak, fogyatékkal élőknek,hátrányos helyzetű családoknak. Koncertünk bevételével pl a Győr-Moson-Sopron Megyei Vakok és Gyengén Látók Rehabilitációs központját segítettünk, a Vállalkozói Estünk bevételéből többek között a gyermek sürgősségi ellátást támogattuk, az Adventi borkínáláson gyűjtött adományt a győri gyermekmentőknek ajánlottunk fel.

Kiemelést érdemel azonban egy olyan, eddig egyedülálló rendezvényünk, amely túlmutat határainkon, amely rendkívüli élményt nyújtott szervezőnek és résztvevőnek egyaránt és amelyben megtapasztalhattuk a LIONS mozgalomban
rejlő nagy nemzetközi hátteret és erőt. Egy példaértékű nemzetközi LIONS összefogás segítségével sikerült eljuttatnunk tandemes, látássérült barátainkat Győrből Londonba, a Paralympia megnyitójára. Ezzel teljesülhetett nagy álmuk, amivel ráirányították a figyelmet a sérült emberek sportolási igényére és a látássérültek lehetőségeire. Nagyszerű teljesítmény volt tőlük, hogy mintegy 2000 km-t tekerve átkerekeztek fél Európán és nagyszerű teljesítmény volt 6 ország 14 LIONS klubjától is, hogy klubunk kezdeményezése és kiemelkedő szervező munkája következtében, a lionok önzetlen együttműködése és anyagi támogatása várta, segítette a kis csapatot Magyarországon, Ausztriában, Németországban, Belgiumban, Luxemburgban, Londonban egyaránt.

21. LIONS évünk így rendhagyó módon, ezzel az igen aktív tandemes szervező munkával elkezdődött már nyáron! Aktív kezdet után még aktívabb a folytatás következett!

2012. szeptember
Kihelyezett klubülés a Zichy Ferenc Látogatóközpontban, ahol a püspöki Titkár segítségével megismerkedhettünk a megújult Püspök vár újonnan megnyílt részeivel: korona terem, ereklye terem, Torony kilátó, Apor kiállítás, majd
klubülés az Apor Vilmos teremben

2012. október
Klubülés a Carmen Étteremben, ahol tandemes barátaink nyári , a Győr-London útvonalról szóló élmény beszámolóját hallgathattuk meg szóban és Pió Márta klubtársunk segítségével képekben és megfilmesített változatban is, az útról hozott klubzászlók és egyéb emlékek, mint fizikai bizonyságok megtekintése mellett.

Jótékonysági koncert: melyet direkt október 15-re, a Fehér Bot napjára szerveztünk, a Széchenyi István egyetem hangverseny termébe, egy a magyar népzenét kedvelő, világhírű, vak, belga hegedűs Tscha Limberger és a Buda Folk Band közreműködésével. A fő szervező Pió Márta volt, a 325 ezer Ft bevételt pedig a Vakok és Gyengén Látók Megyei Rehabilitációs Központja kapta.

2012. november
Kihelyezett klubülés az El paso Táncstúdióban, ismerkedés az alapító táncos művészházaspárral, a Stúdió történetével és a benne folyó kiemelkedő művészeti munkával.

Könyvadomány: ez évi szokásos karácsonyi könyvadományunkat a Mozgáskorlátozottak Győr-Moson-Sopron Megyei Egyesülete kapta, Dr Kéry Klára szervezésében

Jótékonysági Vállalkozói Est: nov. 30. az ETO Park Hotelben – Döncző Zoltán fő szervezésében,
Meghívott vendégünk Róna Péter jogász-közgazdász professzor , Dr Horváth Eszter, a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány Kuratóriumának Elnöke, valamint Spissák István a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének kormányzója volt, akiket a térség sikeres vállalkozói nagy érdeklődéssel hallgattak. 50 vállalkozás, mintegy 100 fő résztvevővel, ez a LIONS év egyik legnagyobb és legsikeresebb akciója, bevételéből 1 M Ft-al támogattuk a gyermek sürgősségi ellátást a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítványon keresztül, 400 ezer Ft-al támogattuk az Autista Otthont, valamint egy agyvérzéses kislány gyógykezeléséhez is 450 ezer Ft-al járultunk hozzá.


2012. december
Adventi klubülés a Carmen Étteremben, meghívottunk a Vakok és Gyengén Látók országos és megyei egyesületének elnöke, Szakály Melinda, aki beszélt a látássérültek mindennapi nehézségeiről és itt adtuk át jelképesen támogatásunkat a Rehabilitációs Központ számára. Az ünnepi alkalomból a Radnóti iskola diákjainak adventi műsorát élvezhette a klubtagság.


Adventi borkínálás: dec 15-16, 2 nap!
„a jó szolgálat összeköt, avagy együtt segíteni is könnyebb”, így a Patrónus LC –vel és a LEO-kal közösen 250 ezer Ft adományt gyűjtöttünk, mellyel a győri gyermekmentő szolgálatot támogattuk és amelyért köszönet a megvalósítást évek óta segítő, támogató klubtársainknak: az alapanyagokat biztosító Tutti Kft-nek és a Babarczi Pincészetnek, a lebonyolítást segítő Rába hotelnek, a főszervező Szakács Eriknek és minden, ez alkalomból szolgálatot teljesítő klubtársunknak.

2013. január
Klubülés: a győrszentiváni Kék Golyó étteremben a hagyományos, új év köszöntő, családi teke partival egybekötve.


2013. február
Klubülés a Carmen Étteremben, ahol a Pió Márta által megszervezett, majd megfilmesített délelőtti AUDI gyárlátogatás élménybeszámolója volt a fő műsorszám.

Jótékonysági bál: február 9- én az A1 Autószalonban, a fő szervezők Dr Solymosiné Dr Kiss Ilona, Márton László és a Carmen Étterem csapata segítségével, a 600 ezer Ft nettó bevételt a koraszülött gyermekek rehabilitációját segítő Gézengúz Alapítványnak ajánlottuk fel.

2013.március
Kihelyezett klubülés a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház új szárnyában, ahol Dr Tamás László főigazgató mutatta be a több milliárdos beruházást, Pió Márta szervezésével

2013.április
Klubülés a Carmen Étteremben, mely egyben a rendes éves közgyűlés is volt. Ez alkalommal nemcsak a klub új tisztségviselőit választottuk meg, hanem a Győri LIONS Alapítvány teljes kuratóriuma is megújult, illetve mind az egyesületi, mind az alapítványi alapszabály új jogszabályi környezethez való hozzáigazítását is elfogadta a közgyűlés.

Kantharosz Gála - április 04, ez évben is, ahogy kezdetektől fogva részesei és szervezői vagyunk a nagy sikerű városi szintű, 8 karítatív szervezet által létrehozott jótékonysági rendezvényének.

Tenisz verseny: április 20.- fő szervező Iván György. A Kálóczy téri tenisz pályákon 13 páros, azaz 26 versenyző jelent meg, így a nettó bevétel a két fő szponzor támogatásával együtt 230.000,- Ft volt, mely alapítói támogatásként az alapítványhoz került, hogy a kuratórium döntési alapján sérült gyermekeket és nehéz sorsú, beteg, fogyatékkal élőket tudjunk segíteni belőle.

Charter Night: április 26.- klubunk megalakulásának 21.évfordulója,
Helyszíne Győr legújabb oktatási-turisztikai attrakciója, a Mobilis Interaktív Kiállítási Központ, ami egy Európában is egyedülálló tematikus, tudományos játszóház, és amit részletesen is megismerhettünk az intézmény igazgatója Szilasi Péter Tamás érdekes előadásában és személyes bemutatásában.
Az elnöki év értékelését Pió Márta kisfilm összefoglalója, az estet pedig Marton Jószefné által szervezett művészi betét műsor tette élvezetesebbé.

Ezt az ünnepélyes alkalmat választottam arra, hogy a Győri LIONS Alapítvány munkáját méltatva, a leköszönő kuratórium tagjainak 7 évi áldozatos tevékenységét megköszönve kiemeljem azt a rendkívül körültekintő, alapos, odaadó munkát, mellyel ez idő alatt mintegy 43 millió Ft odaítéléséről döntöttek. Köszönet és elismerés érte! Kiváló kuratóriumi munkáért: Szammer István-elnök, Döncző Zoltán-titkár, Dr Németh Viktor-, Dr Solymosiné Dr Kiss Ilona-, Dr Nagy Miklós-, Dr Écsi Béla-, Ablonczyné Dr Mihályka Lívia- kurátorok és Molnár József gazdasági vezető elismerő oklevelet vehetett át.

Kiváló Leo Advisor nemzetközi elismerést kapott Halbritterné Dr Raffai Judit, a
Livio Leonardelli vándor kupát pedig ez évben Pió Márta vehette át, kiemelkedő aktivitásáért.

Három új tagot is avattunk: Dr Nagy Bálint, Dr Sárközy Gergő és Szutor Enikő személyében.
A rendezvényen képviseltette magát az Arrabona LC, a Patrónus LC és a LEO-k.

2013. május
Kihelyezett klubülés a LaMaréda Étteremben, előtte a Városi Levéltárban helytörténeti érdekességekkel ismerkedhettünk, a levéltár igazgató tolmácsolásában.

Véradás - május 08- XV. alkalommal szerveztük meg a Hotel Kálváriában a szokásos véradást, mellyel méltó módon ünnepeltük meg a Vöröskereszt Világnapján a segélyszervezet megalakulásának 150. évfordulóját.

Portogruaro - május 17-19 -Dr Havasi Dezső szervezésében
Nagy öröm volt számomra, hogy soros elnökként Portogruaróban köszönthettem szponzor klubunkat és az EGYLC-t képviselő klubtagjainkat. A 21 évvel ezelőtti alapítói döntést az idő igazolta, hiszen klubunk azóta a lions mozgalom eszméit magáévá téve számos rászoruló látássérült, beteg, hátrányos helyzetű családon vagy csoporton tudott segíteni.
Nagyszerű dolog, hogy 1992 óta tart ez a barátság és olasz LION barátainkkal vagy Portogruaróban vagy Győrben, de rendszeresen találkozunk, ápolva szponzor klubunkkal a kapcsolatot. A magyar-olasz kapcsolatok évtizedes ápolásában elévülhetetlen érdemei vannak Dr Havasi Dezső klubtársunknak, akit ezért „Kitűnőség 2013” díjban részesített Piero Turko ezredes.

2013.junius
Évzáró klubülés a dunakiliti Sári Csárdában, kirándulással egybekötve
A 2012-2013 évi kiemelkedő jószolgálati munkájukért elnöki elismerést kaptak: Ablonczyné Dr Mihályka Lívia, Ablonczy Csaba, Dr Solymosiné Dr Kiss Ilona, Döncző Zoltán, Dr Havasi Dezső, Dr Écsi Béla, Iván György, Hatvanger Imre, Dr Kéry Klára, Marton Józsefné, Molnár Gábor, Pió Márta.

Az év folyamán természetesen rendszeresen részt vettünk a társklubok és a kormányzóság rendezvényein, mint pl: Pannonhalmi Séta, országos konvenció, Arrabona LC bálja, VakVacsora-Patrónus LC, kormányzósági bál, LIONS Day, LIONS Regatta, országos teniszverseny…stb.

Árvíz: 21. LIONS évünk a megszokottól eltérően, igen aktív szolgálattal fejeződött be, amikor is a juniusi árvízi védekezésben nyújtottunk aktív segítséget: homokzsák rakás, szendvics készítés és helyszínre juttatás, helyszíni meleg étel osztás, a helyszínen a szem- és a bőr por- és fényvédelmében segítségnyújtás. Emiatt Karlovy Varyba tervezett kirándulásunkat augusztusra elhalasztottuk.

Kirándulás: Karlovy Vary- aug 22-25.

A 21. LIONS évben klubunk a rendezvényekkel mintegy 3,6 M Ft-t gyűjtött össze és adott át a Győri Lions Alapítványnak alapítói támogatásként, hogy a kuratórium döntése alapján, az SZJA 1%-kal együtt, több mint 4 millió Ft-t fordíthasson jótékony célra.

Köszönet a klubtagságnak az aktív szolgálatért!


„We serve!”