Elnökségi periódusok

Huszonkettedik elnöki periódus


Marton Józsefné
2013. július 1. - 2014. június 30.
 
 
Alelnök: Márton László
Titkár: Halbritterné dr. Raffai Judit
Kincstárnok: Szakács Erik
 
Klubülések ideje: minden hónap 2. csütörtök
Klubülések helye: Hotel Kálvária Carmen étterem, esetenként eltérő
Nyitó létszám: 47 fő
Záró létszám: 50 fő
 
Klubunk működésének 22. évében megtartottuk az előző időszakban sikeres rendezvényeinket. A klubülések színesek voltak, többen részt vettek a fakultatív programokon is. Célul tűztem ki, hogy jobban megismerkedjünk a város másik két Lions Klubjának tagjaival és a mi klubunk létszámát növeljük, lehetőleg fiatal tagokkal. Szerencsésnek mondhatom magam, mert az Arrabona Lions Klub és a Patrónus Lions Klub elnökei is elfogadták a javaslataimat. Így a jótékonyság jegyében együtt adakoztunk a közösen szervezett rendezvényeinken. Az etikai kódexünk szerint az igaz barátság önzetlen és nem mérem azzal, hogy ki, kinek mekkora szolgálatot tesz. Mindkét klubban találtam önzetlen, tenni akaró társakat. A Fehér Bot Napján újabb „kattogókat” helyeztünk üzembe az Arrabona Lions tagok jóvoltából. A Patrónus Lions tagokkal érzékenyítő programokon mutattuk be győri iskolásoknak milyen a vakok élete. Este a zsinagógában nagy sikerű hangversenyen vettünk részt klubtársunk, Szabó András klarinét művész és barátai előadásában. A bevételből színház-és uszoda bérleteket vettünk a Vakok és Gyengén Látóknak. A decemberi borkínálás bevételét a gyermek intenzív osztálynak ajánlottuk, mert szükségük volt egy infúziós pumpára. A főorvos asszony hálából nekünk tartott bemutatót az újraélesztésről.
 
Most először húsvétkor is segítettünk. Egyedülálló módon az országban sokan összefogtunk egy fiatal tolószékbe került lány gyógyulásáért. Az Őrségben élő fazekas mesterek kis kerámia tálakat készítettek, a győri iskolások tojásokat festettek, és mi ezeket kínáltuk. Meghatódva, örömmel tapasztaltuk mennyi sok, kreatív kisdiák van a városunkban. A bevételből állítható támlájú kerekes széket adtunk át a beteg lánynak.
Saját rendezvényeink közül kiemelkedően jól sikerült a vállalkozói est. Ehhez nagyban hozzájárult az ötletadó alelnökünk és az „állandó” vállalkozói est szervezőnk. 138 fő 60 cég képviseletében vett részt az eseményen. Rendellenességgel született gyerekek gyógyítására ajánlottuk a bevételt.
Szerződést kötöttünk három győri középiskolával. Így a diákok közösségi szolgálat keretében velünk együtt jótékonykodnak.
Az országos szemszűrő program keretében két alkalommal szerveztünk szemvizsgálatot dr Kéry Klára aktív részvételével.
 
2013-2014 év klubülései, programjai röviden:
 
2013. szeptember 12.
Az Eszterházy Palotában megnéztük dr. Nagy Miklós klubtársunk fotó kiállítását. A klubülést a Carmen étteremben tartottuk. Vendégünk volt két LEO tag. Beszámoltak a Tri Jumelage és az OLT rendezvényekről.
 
2013. október 10.
A klubülés megelőzően megtekintettük a Fruhmann házban az „Otthon melege” cserépkályha-történeti kiállítást. Fruhmann Antal győri kályhásmester végrendeletében a város múzeumára hagyta lakóházát és műhelyét. Az itt kialakított kályhamúzeum az országban egyedülálló. Csodálatos kályhákat láttunk. Ezt követően klubülésre a Club Carat étterembe mentünk. Tájékoztattam klubtársaimat a szeptember 28-án megtartott évközi konvencióról. Elindult a szemszűrő busz, a Vanatka hagyatékból lehetőség van Lions központ kialakítására, valamint kiemelten fontos a taglétszám növelése.
 
2013. november 13.
Klubülés a Carmen étteremben. Vendégünk volt dr. Horváth Eszter a gyermek intenzív osztály főorvosa. Rövid „ képzést” tartott a jelenlévőknek az újraélesztésről. Értékeltük a Fehér Bot Napja alkalmából megrendezett hangversenyt. A mosonmagyaróvári LC báljára klubunkból 10 fő megy november 16-án. Alkormányzó asszony tájékoztatott az isztambuli Európa Fórumról. Molnár Gábor beszámolt a szombathelyi és pannonhalmi csörgőlabda bemutatóról.
 
2013. december 12.
A Carmen étteremben tartott klubülést hangulatossá tette a Liszt Ferenc Zeneművészeti iskola diákjainak előadása. Többször támogattuk a Gézengúz Alapítványt. Időközben 20 évesek lettek. A jubileumi ünnepségükön Döncző Zoltánnal együtt képviseltük a klubot. A Süss fel nap Alapítvány év végi megemlékezésén a másik két klub elnökével közösen vettünk részt. Megbeszéltük a borkínálás teendőit.
 
2014. január 9.
Az év első klubülését hagyományosan a győrszentiváni Kék Golyó étteremben tartottuk. Beszámoltam a borkínálás eredményéről. Megállapodtunk abban, hogy dr. Horváth Eszternek a bálon fogjuk átadni a gyermek intenzív osztály részére szánt adományt. dr. Kiss László tájékoztatott a kuratórium munkájáról. Báli bevételt az autista otthonnak ajánljuk.
 
2014. február 13.
Rendkívüli közgyűlés keretében megbeszéltük az alapító okirat módosításait. Kantharosz Gála által meghirdetett pályázatra rekord számú jelentkező van. A pályázatokat véleményeztük, meghatároztuk a támogatási sorrendet. A Magyarországi Lions Szövetség 25 éves Kormányzósági bálján tízen vettünk részt. A LEO-sok beszámoltak a hagyományos februári foci kupáról. Mozgássérült kisfiút támogattak.
 
2014. március 13.
Klubülésünket rendhagyó helyszínen, Csornán a premontrei szerzetes kolostorban tartottuk. A kanonok úr bemutatta a rendházat, rövid történeti áttekintést adott a hazai szerzetesrendről, megnéztük a templomot és a kápolnát is. Színes előadása mindenkinek tetszett. Ezt követően is velünk maradt az étteremben. Köszönöm dr. Rózsa Gábornak a szervezést. Majd aktuális témákat beszéltük meg.
 
2014. április 10.
Klubülés előtt –fakultatív jelleggel- megnéztük a győri Kékfestő Műhelyt. A tulajdonos bemutatta a kékfestés tervezését, kivitelezését. Kemény fizikai munkával gyönyörű textilek készülnek. Ez után az Arany Szarvas Étteremben tartottuk a klubülést. Előkészítettük a húsvéti vásárt. Az Árkád Bevásárló Központban győri iskolások által felajánlott festett tojásokat és kerámia tálakat kínálunk. Sikeres szemvizsgálatot tartottunk a szemszűrő busz igénybevételével. Következő fő rendezvényünk április 25-én a Charter Night lesz.
 
2014. május 7.
Soros klubülésünket a Szalay Vendéglőben tartottuk. Vendégünk volt dr. Rádai János, aki Schima Bandi ötvös iparművész életéről, munkásságáról beszélt. Kovácsoltvas alkotásai több helyen láthatók a mai napig. Klub alapításunk évforduló ünnepségén három új tagot avattunk. A Livio Leonardelli Kupát Halbritterné dr. Raffai Judit kapta kiemelkedő, aktív munkájáért. Megválasztottuk a küldötteket a kecskeméti Konvencióra. Emlékeztettem a tagságot a szokásos májusi véradásra. Május 29-én vendégünk lesz egy osztrák lions klub baráti énekkara. A Zsinagógában gospel dalokat fognak énekelni. Természetesen jótékony céllal.
 
2014. június 10.
Évadzáró klubülésünket a Babarczi Pincészetben tartottuk. Nagy örömmel köszöntem meg a család szíves vendéglátását. Május 23-24-én Kecskeméten a Konvención egyhangúlag megválasztottuk következő kormányzónak dr. Solymosiné dr. Kiss Ilonát, klubtársunkat. Átadtuk társainknak a 25-dik jubileumi év alkalmából készült Lions Magazinokat. A hagyományos teniszversenyt erős mezőnyben ismét dr. Németh Viktor nyerte. Összefoglaltam az év eseményeit, pénzügyi eredményeit, elismerő okleveleket adtam át. Csokoládéból készült lions logóval köszöntem meg minden klubtársamnak az elmúlt évben kifejtett munkáját. Jó hangulatú vacsora keretében köszöntöttük Icát kormányzóvá választása alkalmából. Büszkék vagyunk arra, hogy dr. Németh Viktor után már a második kormányzót adja klubunk.
 
Úgy gondolom ebben a lions évben is eredményesen dolgoztunk, sok embernek segítettünk. Köszönöm mindenkinek, aki ebben támogatott!
 
„Barátom, ha valaki akarsz lenni, nincs megállás
Haladnod kell, egyik fénytől a másik felé”