Elnökségi periódusok

Huszonnyolcadik elnöki periódus

Szammer István
 
2019. július 1. – 2020. június 30.
 
Alelnök: Dr. Plenter Nándor
Titkár: Halbritterné dr. Raffai Judit
Kincstárnok: Csikósné Heizer-Venesz Éva
 
ELSŐ GYŐRI LIONS KLUB 2019-20 évének főbb eseményei
 
1) Olasz klub látogatása október 25-27.
A három napos program péntek estétől vasárnap délig tartott. A program szervezésében nagyon komoly szerepet vállalt dr. Havasi Dezső és Halbritterné dr. Raffai Judit. A klubból 18 fő vett részt a programon. Volt ebben óriáskerekes városnézés, a Pannonhalmi Főapátság látogatása orgonakoncerttel, borkóstoló és baráti vacsora programok.
 
2) Koncert a Győri filharmonikusokkal november 11.
Polyák Lilla és Homonnay Zsolt adott koncertet a Filharmonikus zenekar kíséretében. 31 klubtagunk vett részt a hangversenyen 99 jegyet vásároltunk.
 
3) A Vállalkozói est november 29.
Időpont ütközések miatt a rendezvény közel került karácsonyhoz. A vendégek dr. Neszmélyi Emil ügyvéd, hegymászó és Danyi Gábor a Győri Audi ETO kézilabdacsapat edzője voltak. A kapott vélemények alapján színvonalas rendezvény volt a két sportember részvételével. 64 vállalat, 146 fő és ebből 18 klubtag vett részt az esten.
 
4) Forraltbor kínálás Győrben 2019. december 5-6. Szakács Erik volt a fő szervező. 754 pohár forralt bort adtunk el.
 
5) Forraltbor kínálás Bécsben 2019. december 21. Prohászka Ottó volt a szervező. Hat klubtársunk voltunk ott.
 
6) Az új évet tekepartival kezdtük, bár egy golyó nem gurult el a Kék golyóban. Viszont a csülök szenzációs volt. 29- n voltunk, ebből 23 a klubtag.
 
7) A RETRO partyt február 14-én tartottuk. 21 klubtagunk vett részt a disco partyn, az összes vendég száma 120 fő volt. A Hatos és társa nyelviskola 40 vendéggel vett részt az estén. Itt a sok segítő mellett Hatos Hajniék, Ivánné Szabó Timea és Iván András munkáját külön szeretném megköszönni.
 
8) A február 22-i kolbásztöltésen 22 klubtagunk vett részt, családtagokkal 32-n voltunk. A filharmonikus zenekartól kb. 30 zenész jött el. Köszönjük Rácz Róbert Polgármester úr támogatását, Hatos Hajniék segítségét, Prohászka Ottónak a böllérmájat, a kolbásztöltőknek Cipf Csongornak és segítőinek a kolbásztöltést. És külön köszönet a zenészeknek, Hatvanger Imrének és Horváth Ottónak.
 
Ami ezután történt az már a korona vírus jegyében zajlott.  
 
9) Gyűjtést szerveztünk a győri kórház részére lélegeztetőgép vásárlás céljából dr. Havasi Dezső és dr. Plenter Nándor szervezésében.
 
10) Záró klubülés június 12-én Börcsön. Az eseményen részt vett Boronkay Gusztáv kormányzó, Szarvas Krisztina zóna elnök és házigazdaként Rácz Róbert polgármester.
Új klubtagot avattuk, Szemetiné Verebélyi Gabriella személyében,aki már hosszú ideje segítette a klub munkáját.
 
Pénzügyek:
Hangverseny 360 000
Vállalkozói est 3 516 000
Borkínálás Győr 316 000
Borkínálás Bécs (610 EUR) 201 000
Retro-party 990 000
Kolbásztöltés 108 000
Mulartz Henrik Alapítvány 1 800 000
Támogatás a kórháznak a COVIR-19 vírus miatt 610 000
Az elnöki periódus alatt 7 901 000 Ft támogatást gyűjtöttük és adtunk át rászorulók részéer
 
Elismerést kaptak a klubért végzett munkáért:
 
Babarczi Zsuzsanna, Csikósné Heizer Éva, Döncző Zoltán, Hatvanger Imre, Havasi Dezső, Ivánné Szabó Tímea, Juhász Ildikó, Marton Józsefné, Molnár János, Prohászka Ottó, Plenter Nándor, Halbritterné dr.Raffai Judit, Hatos Hajnalka, Iván György
 
Kormányzói díjat kapnak:
 
Halbritterné Dr. Raffai Judit
A klub sikeres működéséhez kell egy olyan személy, aki összehangolja az eseményeket, segít az elnöknek a kapcsolattartásban a tagokkal és az adományozókkal. Ha alaposabban megnézzük ő tartja egyben a társaságot, és segít a koordinációban.
 
Bár klubbonként változhatnak a szokások, Győrben ezt a szerepet a Titkár tölti be. Juditnak ez mellett még volt energiája szerepet vállalni az egyes események szervezésében és lebonyolításában: ilyen volt például az Olasz Testvér klub látogatása, vagy a Disco Party egy szegedi Lions bál részvétellel összehangolva.
 
Döncző Zoltán
A klub munkáját nem csak az minősíti, hogy mennyi adományt képes összegyűjteni, hanem az is hogyan tudja azt jó célokra fordítani. Aki már dolgozott az alapítványban az tudja, hogy milyen lelki teherrel jár dönteni abban, hogy kit segíthet a klub a sok rászoruló közül. Hiszen hosszú a sor és mindig szűkös az alapítványi keret.
 
Az Első Győri Lions Klub Alapítványa az elmúlt években példa értékűen működött. Ez pedig köszönhető Zoltán szemléletének, szociális érzékenységének és alaposságának.
 
Livio Leonardelli Kupát kapta: Hatos Hajnalka
 
Szammer István
elnök 2019-20