Hírek

"Különleges kerekesszékre gyűjtenek Árminnak"- ádventi forraltbor kínálás az Első Győri Lions Klub szervezésében

2018.12.04.
Az adventi időszakban Győr belvárosában ismét megrendezésre kerül a Lions Klubok jótékonysági forraltbor kínálása.
A jó szívvel adományozó győri lakosok jóvoltából összegyűlő összeget az Első Győri Lions Klub Mészáros Ármin halmozottan mozgás, értelmi és látássérült sérült kisfiút támogatására fordítja.
 
Kisalföld napilapban is megjelent tudósítás a jótékonysági eseményről:
"Különleges kerekesszékre gyűjtenek Árminnak
A nyolcéves Ármin koraszülöttként jött napvilágra, és az oxigénhiányos állapot miatt halmozottan sérültté vált. Édesapja lemondott róla, nem is akarta őt. Anyukája egyedül, szülei támogatásával neveli. Számára Ármin volt az utolsó esély, hogy gyermeke lehessen. Egymásba kapaszkodva élnek a nagyszülőkkel. Most civil összefogás segíti, hogy hozzájuthassanak egy speciális tolókocsihoz.
Az adventi vásárban, a győri sétálóutcán, a megyei könyvtár előtti faházban civil szervezetek jótékony céllal kínálnak forraltbort. Köztük immáron hagyományosan az Első Győri Lions Club összetartó közössége. A lionok a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézményből kapták a jelzést, hogy egyik halmozottan sérült kisdiákjuknak speciális kerekesszék-tolókocsi kombira lenne szüksége. A klub és a Győri Lions Alapítvány a család segítségére sietett. A borkínálás bevételét a hozzávetőlegesen 400 ezer forintba kerülő kocsi megvásárlására fordítják.
„A szülés után két hónappal megkaptam a kórháztól a zárójelentést. Ármin az oxigénhiányos állapot miatt halmozottan sérült, súlyosan mozgáskorlátozott, értelmi és látássérült lett. Az orvosok elmondták, milyen nehéz útra kell rálépnünk, és azóta ezen járunk. Hazavittem Ármint, és kapaszkodókat kerestem. Családokat, akik hasonlóan sérült gyerekeket nevelnek” – mondja Viktória, Ármin édesanyja.
Amikor arról kérdezzük, vannak-e örömteli percek az életében, azt feleli, csak azok vannak. E szerint alakítják az életület. Viktória mindent megtesz annak érdekében, hogy Árminnak ne legyenek fájdalmai. Rendszeresen viszi uszodába. A kisfiú nagyon szereti a vizet, ügyesen mozog abban a közegben. Ugyanakkor egy speciális, kerekesszék-gyermekkocsi kombi nélkülözhetetlen a számára, hiszen ebben tölti a napjait. A jelenlegi már négyéves, Ármin közben nyolc lett, kinőtte a kocsit, ami bármikor meg is adhatja magát.
„Ármin szereti, ha ő lehet a központban, ki is harcolja magának, és boldog kisgyerek. Nem beteges, nem kell gyógyszert szednie. Mond egy-két szót, mama, papa. Amma az én vagyok. A dédit nagyon tudja kiabálni. Ezeknek a gyerekeknek saját kis jelzéseik vannak. Ha kérdezem tőle, hogy mit szeretne, külön mozdulata van a nemre és az igenre” – monda anyukája, aki szüleivel él Abdán. Ők jelentik a mentsvárat számukra, segítenek, amiben csak tudnak.
Viktória a GYES mellett dolgozik. Huszonhárom éve kezdett a Merklin Hungariában. Amikor nehéz helyzetbe került, az igazgató, Kovács Gábor kérés nélkül mellé állt, ő intézte el, hogy Ármin iskolába járhasson. A faluban is kapnak segítséget Viktóriáék, jótékonysági bált rendeztek például Ármin javára. A Bárcziban napi szinten foglalkozik vele gyógytornász, logopédus, és fejlesztik a látását. Heti egyszer hidroterápiához jut a Gézengúz alapítvány jóvoltából. Anyukája pedig reflexológust, talpmasszőrt tud biztosítani neki Bedi Margó személyében, az úgynevezett Bowen-technikás kezelést pedig Molnár Csilla jóvoltából.
 
„Mindig akkor találnak meg a jóakaróim, amikor nagy dolgokat kell elérnünk” – mondja Viktória, és itt már nem bírja ki könnyek nélkül – „Amire jut, jut, amire meg nem, hát nem. Dolgozom, és abból a pénzből élünk. A speciális, Ármin méretére készülő babakocsi a családi kasszába már nem férne bele, pedig létszükséglet a számára.
Döncző Zoltán, a Győri Lions Alapítvány kuratóriumi elnöke elmondta, a jótékonysági borkínálás bevételével hozzásegítik Viktóriáékat a kocsi megvásárlásához. December 22-én és 23-án árulják a forralbort legközelebb a klub tagjai a megyei könyvtár előtti faházban a Baross úton. Az alapítvány a nemrég lezárult pályázati szakaszt követően 7,5 millió forint adománnyal segíti a rászorulókat. Ármin kocsiját külön fejezetként, céltámogatási összeggel fogadta be a kuratórium. Méret alapján, egyedileg, a speciális igényeket figyelembe véve készül el a kerekesszék jóakaratú összefogással. Hogy az örömteli percekből még több juthasson Árminnak és anyukájának."
 
 
 
 
 
 
 

"Különleges kerekesszékre gyűjtenek Árminnak"- ádventi forraltbor kínálás az Első Győri Lions Klub szervezésében "Különleges kerekesszékre gyűjtenek Árminnak"- ádventi forraltbor kínálás az Első Győri Lions Klub szervezésében "Különleges kerekesszékre gyűjtenek Árminnak"- ádventi forraltbor kínálás az Első Győri Lions Klub szervezésében