Akiknek segítünk

Kistérségben fogyatékkal élő gyermekek támogatása - Rábaszentmihály

2013.01.20.

2012 decemberében három középiskolában (Kazinczy, Révai, Jedlik) gyűjtöttünk tartós élelmiszert. Rengeteg ennivaló jött össze, ezek átadása december 21-én történt. A LEO Clubbot hárman képviselve, Forroova Simi, Schunder Dea és Iván Viktória utaztunk el Rábaszentmihályra. Egy otthonban fogadtak minket, ahová a kistérség fogyatékkal élő gyermekei járnak a foglalkozásokra. Üdítővel és nassolni valóval kedveskedtek nekünk, valamint egy-egy rajzot is kaptunk a gyermekektől.


Három család ott volt a kicsikkel együtt. Ők hihetetlen nagy örömmel vették át a 2-2-2 óriási táskányi tartós élelmiszert. A másik három megajándékozott viszont a távolság vagy egyéb problémák miatt nem tudott eljönni. Ők a legközelebbi foglalkozás alkalmával kapják meg az élelmiszereket. 
Az átadás után még leültünk beszélgetni. Megtudtuk például, hogy a szoba, ahova be voltak rendezkedve, csupán ideiglenes megoldás, mivel az eredeti ház teljes mértékben beázott, és a tatarozás már lassan egy éve tart. Beszélgettünk a gyerekekről, valamint a nehézségeikről, melyek nyugtázták a tényt, hogy jó helyre kerültek az ajándékok. Vidám hangulatban hagytuk el a községet, mivel láthattuk, hogy valóban örömet szereztünk.


Iván Viki