Leo klub

Leo Klub

Győr egyike hazánk jelentős ’LEO-múlttal’ rendelkező városainak. A Győr Első Lions Club tagjainak gyermekei és barátaik 1995-ben alapították a Győr LEO Clubot, amely azóta a város civil életének aktív résztvevője. A klub eddigi működése során számtalanszor bizonyította, hogy a „nagy tettekhez” elegendő egy összetartó klubtagság, néhány kreatív ötlet, erős szándék és elhatározás valamint temérdek jókedv.

A klub tevékenysége

A klub már megalakulásakor választott egy gyermek csoportot, akiket kiemelten támogat. A Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézet közel 170 diákját, évente több alkalommal segítik. A közös mozizások, gyereknapi programok, karácsonyi ünneplések közös élményei tovább mélyítik a klubtagok és az intézmény gyermekeinek barátságát.

Évi rendszerességgel megrendezett programjaik a jótékonysági foci kupa, az adománygyűjtő koncertek, véradás.

A programok eredményeként összegyűlt pénzből, adományokból a környezetükben élő, támogatásra szorulók nehézségeit könnyítik meg. A teljesség igénye nélkül az elmúlt 15 év munkájának néhány említésre méltó eredménye:

  • orvosi műszerek a kórház csecsemő osztályának;
  • diabéteszes gyermekek részére inzulinpumpa önrészének átvállalása
  • diabéteszes társasjáték kiadásának és célközönséghez juttatásának koordinációja;
  • laptopok vak fiataloknak;
  • pénzadomány beteg gyerekek gyógykezelésére;
  • játék mackók adományozása mentőautókba
  • élelmiszer és használt játékok, gyűjtése sokgyermekes vagy fogyatékos gyermekeket nevelő családok részére;
  • karácsonyi és gyereknapi ajándékok sérült gyermekeknek;
  • országos, régiós és európai találkozók valamint fórumok szervezése.

Ezekhez a tevékenységekhez aktív helyi, országos és nemzetközi „LEO élet” kapcsolódik. A közösségi klubrendezvényeken, az országos LEO találkozókon, a nemzetközi eseményeken támogatási programokat dolgoznak ki, valósítanak meg, miközben együtt élik a fiatalok igazán mozgalmas életét.

A Győr LEO Club tagjai fő szervezői voltak a 2010. augusztusban Sopronban tartott LEO Európa Fórumnak, ahol 25 nemzet 250 fiatal LEO tagjának 4 napos programját sikeresen szervezték. Az Első Győri Lions Klub tagjai és alapítványa jelentős anyagi támogatást nyújtottak a szervezőknek.

További információk róluk: www.leo.hu; www.leo.gyor.hu