Hírek

Szemszűrést a Csillaghegyi Gyermekotthonban

2015.03.10.
A Széchenyi Lions Klub szemszűrést szervezett a Csillaghegyi Gyermekotthonban. Fáradhatatlan klubtagunk, Dr. Kéry Klára ismét magára vállalva a szemorvosi teendőket segített társ lions klubunknak, hogy ez a nagyszerű kezdeményezés megvalósuljon.
A doktornő és segítő munkatársai (Pappné, Andrea Klubelnök,Varga Annamária és Varga Róbert optometrista) 37 főt vizsgált meg. Először az intézet 3-16 éves kis lakói, valamint - szokás szerint - az ott dolgozó és nevelők is kérték a vizsgálatot.
Gyermekintézményben először történt szűrés, így újabb tapasztalatokat szerzett a szűrőbusz fáradhatatlan csapata. Fontos megállapítás ezen korosztály szűrővizsgálatával kapcsolatosan, hogy a pályaválasztás előtt álló fiataloknál fontos a biztos szinlátás megállapítása. Mivel a busz jelenleg nem tartalmaz színlátásvizsgálathoz eszközt, ezér Kéry Klára Doktornő felajánlott a Szemszűrő Busz vizsgálókészletébe 1 db SZINLÁTÁSVIZSGÁLÓ könyvet.
 
          
Sok kezdő rövidlátó fiatal kapott szemüvefelíráshoz receptet és vizsgálatra került egy ritka "keratoconus"-s 13 éves nagylány, aki a betegségéről nem tudott. Doktornő felhívta a nagylány és gondozói figyelmét arra, hogy ez a betegség  folyamatos szemorvosi ellenőrzést igényel.
Köszönjük Kéry Klára Doktornő önzetlen és fáradhatatlan segítségét, amire nem csak a szükebb közösségünk, hanem -mint ez az esemény is mutatja- más lion klubok is számíthatnak! 

Szemszűrést a Csillaghegyi Gyermekotthonban Szemszűrést a Csillaghegyi Gyermekotthonban Szemszűrést a Csillaghegyi Gyermekotthonban Szemszűrést a Csillaghegyi Gyermekotthonban