Hírek

Szemvizsgálat a Szt. Anna otthonban

2008.03.28.

Klubtagunk Dr Kéry Klára folytatva áldásos tevékenységét, immáron 5. alkalommal végzett önkéntes szakmabeli segítők támogatásával szemvizsgálatot, - 2008. Február 22-én kitelepítve egy komplett szemészeti szakrendelő, és egy optika műszereit, eszközeit, - ezúttal a győri Szt. Anna Otthonban. Az idős, többnyire magatehetetlen, koruknál fogva is gyengén látó emberek számára óriási volt a segítség, hiszen a bentlakók esetében az orvoshoz eljutáson túl, a ma már drága szemüvegek megvásárlása többszörösen is elérhetetlen vágy.


Az egész napos akcióban összesen kilencvenegy szembeteg vizsgálata, több mint száz szemüveg felírása, majd térítésmentes elkészítése minden érintett számára felbecsülhetetlen ajándék!


A szemüvegkereteket a Mosonmagyaróvári Lions Club adományozta, az üvegeket az Optiris Kft adakozta, közel 1 MFt értékben.


A jótékonysági akcióban Dr Kéry Klára segítségére voltak szemorvosok:Dr Fisi Gabriella,dr Lendvai Emma,Dr Haraszti Judit, látszerészek: Nemes Izolda, Szeredi Ottó, Pákozdi Melinda tanuló optikus és Dobráné Zsédely Éva optometrista,és Hatvanger Imre.


Kapcsolódó anyagok:

Galéria: