Elnökségi periódusok

Tizenegyedik elnökségi periódus

 


Vápár József
2002. július 1. - 2003. június 30.

Elnök: Vápár József
Alelnök: Döncző Zoltán
Titkár: Borsfai László
Kincstárnok: dr. Jakab Zoltán

Összejövetelek helye: Révész Panzió étterme

Záró létszám: 49 fő

Vápár József a klub szórakoztató rendezvényeinek megtartása mellett a gyűjtött támogatások növelésére helyezte a hangsúlyt. Klubelnökként és egyben a Győri Lions Alapítvány kuratóriumi tagjaként fontos feladatának tekintette a klubtagok folyamatos informálását az Alapítvány támogatásairól. Kiemelt célként kezelte a Mindszentpusztán építendő Autista Védőotthon támogatását. A nagyobb támogatási célok megvalósítása érdekében hangsúlyt helyezett a többi karitatív szervezettel történő együttműködésre is. Göncz Árpád volt köztársasági elnök részvétele a klub jótékonysági vállalkozói estjén kiemelt eseménynek számított a klub történetében. Sikerült megvalósítani a klub régebbi célkitűzését is, Lions üdvözlő táblák kerültek elhelyezésre a Győrbe bevezető utak mellett.

Az Első Győri Lions Club 2002-2003 évi jelentős klubrendezvényei:

2002. szeptember 20.-22.

A bajorországi Erdingi Lions Club meglátogatása

Az Erdingi Lions Club tagjainak kíséretében az Első Győri Lions Club részéről egy 17 fős delegáció tekintette meg a Müncheni sörfesztivált, valamint München és Erding nevezetességeit.

2002. október 26.

Jótékonysági színházi előadás a Győri Nemzeti Színházban

Közös program a Gyermekintenzív Terápiáért Alapítvánnyal, a Győri Arrabona Lions Clubbal és a Győri Nemzeti Színházzal. A teljes nettó bevétel 2,5 millió Ft volt, amelyet a Petz Aladár Megyei Kórház Gyermek Osztályán elhelyezett betegőrző monitor megvásárlására fordítottak. Az összesen eladott 678 jegyből az Első Győri Lions Club 165 jegyet értékesített, így a klubra eső nettó bevétel mintegy 610 ezer Ft volt.

2002. november 30.

Jótékonysági Vállalkozói Est a győri Hotel Konferenciában. Az Est díszvendégei Göncz Árpád volt köztársasági elnök és felesége Zsuzsa asszony, a Kézenfogva Alapítvány elnöke, valamint Balogh József, Győr polgármestere voltak. Mintegy 45 támogató cég vett részt az eseményen, amelyen a befektető és a kivitelező cégek - az Audi Hungária Motor Kft, a P-AIR Győr-Pér Repülőtérfejlesztési Kft és a Strabag Kft – képviselői a Győr–Péri repülőtéri beruházást mutatták be az Est részvevőinek. A nettó bevétel 1. 850 ezer Ft volt.

2002. november 30. – dec. 1.

Ingyenes zöldhályog szűrés Győrben. A szűrésen több, mint 100 – főleg idős – ember vett részt.

2002. december 21.

Jótékonysági borkínálás a győri Baross úton, a sétálóutcában

A nettó bevétel 137 ezer Ft volt, amelyen karácsonyi csomagokat vásárolt a klub a rászoruló nagycsaládoknak. A borkínáláson Balogh József győri polgármester is részt vett.

2003. január 11.

Klubüléssel egybekötött jelmezbál Öttevényen a Kastélyszállóban. Több, mint 40 klubtag, illetve hozzátartozó vett részt a remek hangulatú évnyitón.

2003. február 1.

Jótékonysági bál a győri Hotel Konferenciában. A bálon több, mint 130 fő vett részt, a nettó bevétel 594 ezer Ft volt. Díszvendégek voltak dr. Kutsch Zoltán országos Lions kormányzó és Balogh József Győr polgármestere

2003. február 8.

Jótékonysági koncert Győrben Tremmel Ildikó javára.  A Győri Leo Clubbal, a Győri Arrabona Lions Clubbal, valamint a Zeneművészeti Intézet és Szakközépiskolával közösen rendezett jótékonysági koncerten több, mint 60 ezer Ft-ot sikerült gyűjteni a 23 éves mozgásképtelen lány javára. A bevételt a Győri Lions Alapítvány 185 ezer Ft-ra egészítette ki, és ezt az összeget kapta meg az édesanya.

2003.április 25.

Lions üdvözlő táblák kihelyezése. A Győrbe Budapest, Sopron és Pápa irányából bevezető utak mellett Lions üdvözlő táblák kerültek elhelyezésre egy a Győri Arrabona Lions Clubbal közös akció keretében.

2003. április 26.

Charter Night a győri Rába Hotelben. A klub alapításának 11. évfordulóját mintegy 40 klubtag, illetve hozzátartozó ünnepelte. Az ülésen Vápár József klubelnök kitüntetéseket adott át. Döncző Zoltán az „Év oroszlánja”, Jakab Zoltán kincstárnoki, Borsfai László pedig titkári kitüntetésben részesült egész éves munkájáért. A Leonardelli kupát Molnár János és Molnár Jánosné  kapták a klubban és a Győri Lions Alapítványban végzett éves munkájáért.

2003. május 13.

Véradás a Hotel Kálváriában. A véradáson 68 személy nyújtotta karját, hogy segítsen másokon.

2003. május 16.-17.

Részvétel a Kaposvári Országos Lions Konvención. Nyolc klubtag, illetve kísérőik vettek részt a Kaposvári Országos Lions Konvención, ahol dr. Kutsch Zoltán országos kormányzó ifj. Baross Károlyt zónaelnöki-, Molnár Jánost régióelnöki kitüntetésben részesítette, Vápár József pedig kiváló klubelnöki kitüntetést vehetett át a kormányzótól.

2003. május 24.

Jótékonysági koncert a Győri Filharmonikus Zenekarral és Érdi Tamás zongoraművésszel. A győri Richter teremben megrendezett koncerten 386 főnyi közönség tapsolta meg a fellépő művészeket, a költségek levonása után 525.400 Ft bevétel került átutalásra a Mindszentpusztán épülő megyei autista védőotthon építésének támogatására, a Mit Tehetnék Érted Autizmus Alapítvány számlájára. A koncert a Győri Arrabona Lions Clubbal együtt került megszervezésre. Az Első Győri Lions Clubra eső nettó jegyértékesítési bevétel mintegy 365 ezer Ft volt. 

2003. május 23.-25.

A bajorországi Erdingi Lions Club látogatása Győrben

Az Erdingi Lions Club 22 fős delegációval látogatta meg Győrben az Első Győri Lions Clubot. A német klubtársak részt vettek az autista koncerten, és kirándulást tettek Győrön kívül Budapesten, valamint a Bábolnai Ménesbirtok Kft-nél is.

2003. május 31.

Az Első Győri Lions Club jótékonysági teniszversenye Győrben. A teniszversenyen 32 fő vett részt, a verseny nettó bevétele mintegy 400 ezer Ft volt.

2003. június 13.

Évzáró klubülés, elnökségi átadás-átvétel a Tutti Kft.-nél. A klub tagjai jó hangulatban búcsúztatták el az elmúlt Lions évet. Az elnöki éves beszámolót a klub és az Alapítvány összesen mintegy 5,5 millió Ft értékű, rászorulóknak szétosztott támogatásairól a klubtagok elégedetten vették tudomásul.

2003. június 21.-22.

Magyar Jótékonysági Teniszbajnokság Gyöngyösön. Az Első Győri Lions Club a csapatversenyben második alkalommal szerezte meg az első helyet, és négy 3. helyet is sikerült elhódítani.