Elnökségi periódusok

Tizenhatodik elnökségi periódus

 

Nagy Gábor
2007. július 1. – 2008. június 30.

Elnök: Nagy Gábor
Alelnök: Babarczi László
Titkár: Döncző Zoltán
Kincstárnok: Szakács Erik
Összejövetelek helye: Hotel Rába, Baross terem
Nyitó létszám: 48 fő
Záró létszám: 49 fő

A tizenhatodik elnöki periódusról Nagy Gábor soros elnök a következőket tartja fontosnak kiemelni:
„Rövid alelnökség és így egy kicsit furcsa elnökválasztás után, nagy ambícióval fogtam hozzá az elnöki teendők ellátásához. Elképzelésem az volt, hogy a klubévet zökkenőmentesen vigyem végig, ahol a barátságok erősödnek és a jótékony munka pedig sokasodik. Az országos szervekkel történő együttműködést az elképzeléseknek megfelelően megvalósítottam. Kiemelkedő programok a következők voltak a 2007-es évben:

  • Szekszárdi bortúra
  • Jandó Jenő zongoraművész koncertje a Zsinagógában
  • Vállalkozói est
  • Véradás
  • Karácsonyi borkimérés
  • Jótékonysági bál
  • Győr Lions Teniszbajnokság
  • Országosan is kiemelkedő szemüvegprogram

"Szeretném felsorolni azokat a klubtagokat, akik átlagon felüli jótékony tevékenységet végeztek: ifj. Baross Károly, Dr. Havasi Dezső, Dr. Kéri Klára, Dr. Kiss László, Marton József, Dr. Németh Viktor, Dr. Solymosi Péter, Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona.
Külön köszönet: Döncző Zoltán klubtitkárnak, aki munkámat fantasztikus módon megkönnyítette, kimagasló tevékenységet végzett az egész év során.”


Az Első Győri Lions Club 2007-2008 évi klubrendezvényei

Szeptember:

Évindítás, a Hotel Rába a klubülések helyszíne. Éves programtervezet bemutatása.

Október:

Vendégünk volt Borkai Zsolt polgármester
Jótékonysági koncert, 2007. október 16.: Nettó bevétel: 362.500.- Ft
Jótékonysági gyalogtúra, Pannonhalma
Határok Nélkül Fesztivál, Győr
Szekszárdi bortúra
VAGYOK fesztivál, Székesfehérvár
Nyíregyázi LC bálja
Lions naptár indítása

November:

Emlékérem átadása Gábor József zongoraművésznek
Lebó Ferenc kiadványának rövid bemutatása
A szobrászművész a december 1-i Vállalkozói Est díszvendége számára egy Győr Város Érmét ajánlott fel ajándékképpen.
Bécs-Pozsony-Budapest szupermaraton képekben
A Tandem Látássérültek Kerékpározását Segítő Egyesület képviseletében Mittnacht József elnök fejezte ki köszönetét az Első Győri Lions Clubnak az egyesületük számára nyújtott támogatásért.
Lions International Tennis Tournament – Győr
Lions Regionális Értekezlet, Fonyód

LEO Charter Night: Hagyományosan a Carmen étteremben tartott születésnapon 12 Lion vett részt, ahol az új LEO-k felvételével jelentősen megerősödött a LEO klub létszáma.
Mosonmagyaróvári LC Bál: A 15. charter-t ünneplő klub bálján 4 fővel vett részt, ahol Nagy Gábor elnök úr több ajándék mellett egy 15 éves emlékérmet is átadott a Móvári LC soros elnökének.
Kiwanis bál: a ménfőcsanaki Bezerédj kastélyban tartott bálon klubunk 4 fővel vett részt

December:

Vállalkozói est összefoglaló: A december 1-én a Hotel Rábában tartott rendezvényen 81 fő vett részt és hallgatta meg Dr. Parragh László úr – a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke – előadását.
Az esten 28 vállalkozás képviselői jelentek meg, és további 14 cég jelezte támogatási szándékát (más elfoglaltság miatt nem tudtak a képviselői megjelenni). Kb. 2.5 millió forint volt a bruttó bevétel.
Borkínálás: Forraltborozásból befolyt összeg 162.595 HUF. A kuratórium szándékának megfelelően az alapítvány ezt az összeget 200.000 forintra egészítette ki, és így adta át Virág Zsolt gerincsérült  tornásznak a támogatást.

Január:

Bowling: „Kapitális” méretű csülkök és bowlingozás együtt: a klubtagok és családtagok a kihelyezett klubülésen 5 és fél csapatba rendeződve játszottak a díjakért.

Február:

Lokálpatrióta bál: klubunkat a hagyományoknak megfelelően népes asztaltársaság képviselte.
Első Győri Lions Club Jótékonysági Bál: A Rába Hotelben 78 fő részvételével került megrendezésre. Vendégünk volt Borkai Zsolt polgármester és Szammer István kuratóriumi elnök. A Royal zenekar szolgáltatta a zenét, fellépett a Fencing táncegyüttes és a 7 fős kánkán együttes. Meglepetésvendég Somló Tamás zenész volt. Tombola és képárverés is növelte a báli bevételeket.
Rendkívüli alelnök jelölés, választás: Dr. Plenter Nándor megválasztott alelnök visszalépett  az alelnöki pozícióból, a klubülés Babarczi László alelnökké választását egyhangúlag megszavazta.
Szem vizsgálat: Dr. Kéry Klára szervezésében 4 orvos és 4 látszerész dolgozott a Szent Anna Otthonban a jótékonysági szemvizsgálat során. 91 beteget vizsgáltak meg, és 97 szemüveget adtak át a rászorulóknak. A kereteket a Mosonmagyaróvári Klub korábbi támogatásából, a lencséket az Optiris felajánlásából oldottuk meg.

Március:

Győr szellemisége rendezvény: Révi Zsolt stratégiai irodavezető prezentációt mutatott be Győr város stratégiai fejlesztéséről a civil szervezetek számára.
Rehab központ bemutatója: Az 5 gépes Jaws for Windows vakos beszélő szoftver megvásárlására a Lions Alapítvány 680 ezer forint támogatást nyújtott. A klub 2 számítógépet ajánlott fel az 5 gépes konfiguráció kiterjesztéséhez. A gépek tesztelése megtörtént, alkalmasak a beszélő szoftver használatára, átadásra is kerültek.

Április:

Hódmezővásárhelyi tenisz: A hódmezővásárhelyi teniszversenyen klubunk 9 fővel vett részt. a Molnár József, Iván György, Horváth Ottó alkotta csapat első helyezést, a dr. Németh Viktor, Nagy Gábor, Döncző Zoltán csapata második helyezést, a Prohászka Ottó, Baross Károly, Horváth László csapat hatodik helyezést ért el.
Tisztségviselők jelölése és választása: a 2008-2009-es Lions év megválasztott vezetősége Babarczi  László elnök, Nyerges Csaba alelnök, Szakács Erik kincstárnok, Molnár Gábor titkár Charter Night és tagfelvétel: a Romantik Hotel Schweizerhofban tartott esten 52 fő vett részt, ahol a  klub tagjává fogadta Horváth Ottót.

Május:

Kihelyezett klubülés és véradás: A Kálvária Panzióban nyolcvan donor vett részt a klub által tizedszer
megszervezett véradáson.
Országos Lions Konvenció: A Konvenció Szombathelyen a Hotel Claudiusban volt május 15-18 között.

Június:

XI. nyílt jótékonysági teniszverseny: Két kategóriában neveztek versenyzők, férfi párosban 11 pár, vegyes páros 9 pár vett részt. Vízügy Gátőrház, kihelyezett klubülés, évzárás, elnökségi átadás-átvétel. Az elnök egész éves munkáját támogató elismerést – a Livio Leonardelli kupát - dr. Németh Viktor kapta a klub 16. soros elnökétől.