Elnökségi periódusok

Tizenkilencedik elnökségi periódus

 

Tizenkilencedik elnöki periódus

Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona
2010. július 1. – 2011. június 30.

Alelnök: Ablonczyné Dr. Mihályka Lívia
Klub titkár: Halbritter Mátyás
Kincstárnok: Szakács Erik
Összejövetelek helye: havonta más a program szerint
Nyitó létszám: 46
Záró létszám: 46

Tisztelt Érdeklődő, kedves Olvasó!

Klubunk működésének 19. évében koncepcióm volt a minden napok részévé tenni az adakozást és ünneppé a klubtagjainkkal való találkozást. Tartalmi értékeinket érintetlenül hagyva, formailag teljesen új, rendhagyó klubüléseket vezettünk be. A klubéletet felfrissítendő, minden klubülést más helyszínre szerveztünk. A pannonhalmi borászattól a péri reptérig, a Xantus János Múzeum barokk termétől a győri börtönig, az ETO Stadiontól a Győri Nemzeti Színház balett terméig, a Zirci Apátság és a szépalmai ménesbirtokig, változatos helyszíneken gyűltünk össze.

Az üléseket fakultatív programok előzték meg, ahol hazai és nemzetközileg elismert művészek, gazdasági szakértők, sportolók izgalmas előadásait élvezhettük. Vendégünk volt többek között Komlósi Ildikó operaénekes, Dr. Csányi Sándor az OTP Nyrt vezérigazgatója, Farkas Bertalan űrhajós, Várszegi Asztrik pannonhalmi főapát úr és győri olimpikonok - Kammerer Zoltán, Görbicz Anita, Palotai Károly, Joós István, Csay Renáta és Földingné Nagy Judit.
A klubélet felpezsdült, bálunkon saját tánccsoportunk ropta a palotást. Emlékezetes kirándulások tarkították az évet. A látogatási létszám megnőtt és ezzel egyidőleg az adakozási kedv is. Közel 10 millió forint értékű adományt gyűjtöttünk, melyből 7 milliót fordítottunk jótékony célra.

Lions munkám során olyan élethelyzetekbe, nehéz sorsú családok életébe tekinthettem be, melyekbe korábban sohasem. Megtapasztaltam, hogy minden adománynak jelentősége van. Elnökségem alatt végig kísért klubtársaim szeretete és támogatása és ez a kölcsönösség részemről verseléshez és évkönyv megírásához vezetett.

Év végi kirándulásunkon az erre a célra alapított Lebó Ferenc emlékplakettet adhattam át a vállalkozói estet 15 alkalommal támogató öt klubtársunknak. Eöry Emil szobrászművész alkotását a lions mozgalom „We serve” példaértékű teljesítéséért három klubtagunk vehette át. Kimagasló munkájukért hat lions társunk kapott oklevelet. Az eseményről közzétett hír elolvasásához kérjük kattintson ide!

Záró rendezvényünkön klubtársaimtól a „legjobb elnök” oklevél elismerésben részesültem.
Köszönöm a közös munkát, a visszajelzések szerint is emlékezetes, szép lions évet.
Mementó: 2011. július 26-i hirtelen halálával nagy veszteség érte a magyar lions mozgalmat, klubunkat. Elvesztettük Halbritter Mátyást, kiváló titkárunkat, volt elnökünket. Emlékét megőrizzük.

2010-11. évi Lions programjaink:

2010. szeptember 9. klubülés

Kolozsváry Ernő országos hírű magángyűjteményének megtekintése.
Baksa Kálmán ny. igazgató a Radó szigeten az első világháborús emlékmű előtt felidézte Győr város történetének egyes részeit. Az emlékmű felújításához alapítványunk is hozzájárult. Vacsora a Captain Drake Pub-ban.

2010. Október 14. Klubülés

Pannonhalmi tárlatvezetés Hefter László országos hírű üveggalériájában.
Illés Tamás kereskedelmi vezető kalauzolásában meglátogattuk a Pannonhalmi Apátsági Pincészetet, amely 2010-ben az Év Pincészete lett.
Pió Márta bemutatta az 1989. augusztus 19-i Páneurópai Piknikről készült történelmi filmjét, mely a 2010-es LEO Európa Fórum színhelye volt.

2010. október 16-17. Szlovákiai kirándulás

Halbritterné Dr. Raffai Judit és Halbritter Mátyás szervezésében, Varga Zoltán idegenvezetővel 4. alkalommal kirándultunk Szlovákiában. Fergeteges hangulat, sok szép történelmi látnivaló jellemezte az utat.
2010. november 6.
50 éves a Richter-terem. Jótékonysági gálakoncert a Győri Filharmonikus Zenekarral, Berkes Kálmán vezényletével. A Zeneművészeti Intézet zongora vásárlásához 500.000 Ft-tal járultunk hozzá. Sztárvendég: Komlósi Ildikó operaénekesnő.
Fellépett: Dr. Szabó András klarinétművész.

2010. November 11. Klubülés

100 éves a magyar motoros repülés, melynek alkalmából a Péri repülőtéren tartottuk klubülésünket.
Vendégünk volt Rotter Ervin, Rotter Lajos fia. Rotter Lajos az 1936-os olimpiai játékokon a magyar vitorlázó repülés legnagyszerűbb rekordját repülte Nemere típusú vitorlázó gépével.
Tóth Árpád klubtársunk közbenjárásával vendégünk volt Farkas Bertalan Magyarország első és eddig egyetlen űrhajósa, aki vetítéssel egybekötött színes beszámolót tartott az űrrepüléséről és a jelen űrállomásairól.

2010. november 12. XV. Vállalkozói est

Helyszín: Big Ben Club Étterem
Vendégünk volt Dr. Csányi Sándor, az OTP Bank Nyrt. Elnök-Vezérigazgatója. Előadásának címe: „Magyar gazdaság és bankszektor”.
Állandó főszervező: Döncző Zoltán
Devecseri iszapkárosultak támogatása
A vállalkozói est bevételéből 2.250.000 Ft-ot ajánlottunk fel a devecseri iszapkárosult gyerekek javára. Nyerges Csaba javaslata alapján, a devecseri iskola ösztöndíj rendszert dolgozott ki az arra leginkább rászoruló tanulóknak. Az eseményeket szervezte és lebonyolította Halbritterné Dr. Raffai Judit és Halbritter Mátyás.

2011. december 4-5. Jótékonysági forralt borkínálás

Az eddigi legnagyobb eredményt nyújtotta, mintegy 300.000 Ft adomány gyűlt össze. Technikai hátteret Horváth Ottó és a Rába Hotel biztosította. Rendszeres szponzoraink: Babarczi Pincészet – bor, Tutti Kft. – forró csokoládé.

2010. december 9. Klubülés

Adventi hangulatú klubestünket a Xantus János Múzeumban tartottuk.
Baksa Péter Németh László díjas magyar tanár és felesége Cecília asszony tolmácsolásában papköltők verseiből és dalaiból kaptunk ízelítőt.
A meghitt hangulatot tetézte Várszegi Asztrik Pannonhalmi Főapát Úr, aki ünnepi köszöntése után válaszolt kérdéseinkre.

2010. december 15. Könyvadomány a kórháznak

Klubunk 1600 db könyvet adományozott a Petz Aladár Megyei Kórháznak, melyek a Bp-i Széchenyi LC közbenjárásával érkeztek.

Pércsi család támogatása 2010. december 20.

Klubunk 500.000 Ft-tal támogatta a hátrányos helyzetű Pércsi családot. A támogatás jelentős része a forralt bor kínálás során gyűlt össze.

2010. december 29. Bejgli Tenisz Party

A Bejgli Party-n 12 fő versenyző vett részt. A legtöbb győzelmet a Dr. Németh Viktor - Soós Szabolcs páros szerezte.

2010. december 24. Könyvadomány a Segítőháznak

Dr. Kéry Klára és Hatvanger Imre az idei karácsonyukat a likócsi Segítőházban kezdték. Klubunk nevében átadták a BP-i Széchenyi LC tagjától, Tivadar Évától kapott legújabb könyvadományokat (1600 db) és tisztálkodó szereket.

2011. január 13. Klubülés

A Magvassy sportcsarnokban Molnár Péter sportigazgató emlékezett a 43 győri olimpikon márvány táblái előtt.
ETO Stadion megtekintése után a VIP teremben Kovács István ny. megyei sportvezető méltatta a jelen levő győri olimpikonok - Palotai Károly, Joós István, Csay Renáta, Földingné Nagy Judit, Kammerer Zoltán és Görbitz Anita - életútját.

2011. január 22. Kormányzói Bál

A klubot 17-en képviselték a budapesti Hotel Intercontinentalban.

2011. február 5. Jótékonysági Lions Bál

Helyszín: Leier Autó Kft. Szalon
Spissák István alkormányzó úr kormányzói kitüntetést adott át munkájuk elismeréséül Döncző Zoltánnak, Szakács Eriknek, Molnár Gábornak és Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilonának. Régi-új tagot avattunk Juhász Ildikó személyében.
Erre az alkalomra verbuválódott lions tánccsoportunk- Palotással nyitotta meg a bált.

2011. február 10. Klubülés

Helyszín: Győri Nemzeti Színház. Kiss János igazgató úr vezetésével bepillanthattunk a kulisszák mögé. A balett teremben ízelítőt kaptunk a készülő jubileumi Liszt Ferenc darabból.
Klubestünket a Fonte étteremben folytattuk, ahol tehetséges vak zenészek – Geszti Eszter, Magyar Csaba és Lakatos Tamás - adtak koncertet.

2011. március 6. Operaházi előadás gyerekeknek

A Klauzál Lions Club meghívására 70 gyereket vittünk Budapestre az Operaházba egy jótékonysági előadásra. Többségük még nem járt a fővárosban. Az autóbusz költségét alapítványunk állta.

2011. március 10. Klubülés

Jedlik Ányos emlékszobájának és Makovecz Imre által tervezett kápolnának megtekintése a Czuczor Gergely Bencés Gimnáziumban.
Vacsora a Pálffy Étterem hangulatos pincéjében, ahol Györgyfi József operaénekes szórakoztatta klubtagjainkat.

2011. április 7. Kantharosz Gála

Hét civilszervezet (köztük a Győr Első Lions Club) és a Győri Filharmonikus Zenekar összefogásával idén is megrendezésre került a Kantharosz Jótékonysági koncert és borárverés. Helyszín: Richter terem.
A nemes célra mintegy 4,7 millió forint gyűlt össze. Támogatottak: Radó Tibor Iskola, Márton Lakóotthon, Madai Bence és a Richter terem (defibrillátor készülék elhelyezése a fogadótérben).

2011. április 8. Lions Képzőművészeti Tárlat megnyitója.

A Széchenyi István Egyetem új könyvtárában hét képzőművész lions tag – Csizmadia István, Harsányi Zsuzsanna, Láng-Miticzky Katalin, Máger Ágnes, Mészáros Nelli, Szász Kati, Szász Endre - munkáiból nyílt kiállítás. A vándorkiállítás alkotásainak értékesítéséből részesülnek a helyi klubok és a Szövetség, melyet jótékonyságra fordítanak. A megnyitón fellépett a dr. Szabó András vezette Magyar Klarinét Együttes.

2011. április 9. Lions Day

Kormányzói felkérésre az Arrabona Lions Clubbal együtt megszerveztük az Országos Lions Napok nyitó rendezvényét.
Vidám felvonulás a Baross úton a Rába Koncert Fúvószenekarral és a Regös Táncegyüttessel.

Széchenyi téren zenés műsort adtunk a város polgárainak. Felléptek a Győri Tánc- és Képzőművészeti Iskola növendékei.
Vendégünk volt Benkő László zeneszerző, aki klubunk által támogatott Szabó András vak énekes kisfiú életútját ismertette.
Este ünnepi hangverseny volt a Széchenyi István Egyetem Hangversenytermében (volt Zsinagóga). Közreműködött Várayné Szűts Katalin docens és klubunk által támogatott ifjú tehetségek: Váray Bálint , Rigó Ronald, Szabó Tamás, Jakab Tímea.

Egészségnap szűrvizsgálatokkal az Újvárosi Művelődési Házban.

2011. április 13. Klubülés – Közgyűlés

Téma: az igazságszolgáltatás
Mihály Attila ezredes- parancsnok úr vezetésével meglátogattuk a 125 éves győri börtönt.
Vacsora a Golden Ball Clubban. Nagy érdeklődéssel hallgattuk Dr. Havasiné Dr. Orbán Mária a Győri Ítélőtábla elnöke előadását. Az érdeklődők körében üdvözölhettük Bodnár Zsolt látássérült fiatalembert, a győri jogi kar 4. éves hallgatóját.

A közgyűlés megválasztotta az új Lions év tisztségviselőit:
Elnök: Ablonczyné Dr. Mihályka Lívia
Alelnök: Juhász Ildikó
Titkár: Halbritter Mátyás
Kincstárnok: Szakács Erik


2011. április 27. Charter Night

Mártonné Dr. Baj Mária, a Leier Holding Kft. ügyvezető igazgatója vezetésével megtekintettük a Leier City Centert.
Bede Fazekas Csaba a Magyar Köztársaság Kiváló Művésze, a Győri Nemzeti Színház Örökös tagja és Váray Tamás művésztanár kiváló előadásában volt részünk.

2010-11. év Livio Leonardelli vándorkupát kiemelkedő karitatív munkájuk elismeréséül Dr. Kéry Klára és Hatvanger Imre kapta.
Amit sohasem felejtünk el - a volt elnökök múltidéző visszaemlékezései.

2011. május 4. Klubülés a véradás jegyében

Oroszlánt a barlangjában: Májusi klubülésünket a Hotel Kálvária Carmen Éttermében tartottuk.
Felléptek a Fencing Táncstúdió táncosai.
Köszönő emléklapok kerültek átadásra a Lions Képzőművészeti Tárlat és az Országos Lions Day sikeres lebonyolításában résztvevő cégek vezetőinek és az Arrabona Lions Club képviselőjének Tagai Istvánnak és Radek Józsefnek.
Bemutatkoztak új klubtag jelöltjeink: Horváth Loretta és Horváth Zoltán.

2011. május 12. XIII. VÉRadó nap

Hagyományos helyszín: Hotel Kálvária Kamillus terme
Hálás köszönet az 57 donornak.

2011. május 14. XXII. Konvenció

A Budapesten megrendezett XXII. Lions konvención klubunkat Halbritter Mátyás, Halbritterné Dr. Raffai Judit, Ablonczyné Dr. Mihályka Lívia, Ablonczy Csaba, Molnár Gábor és Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona képviselte. Kiváló Lions Szolgálatért Kormányzói Érem kitüntetést kapott Halbritter Mátyás titkárunk és Kiváló Zónaelnöki Érem kitüntetésben részesült Molnár Gábor klubtagunk. Az év legjobb klubja címre kiírt pályázaton a Győr Első Lions Club 9 pályázó közül a tiszteletre méltó 3. helyezést nyerte el.

2011. május 21. II. Csörgőlabda Gála

Helyszín: győrújbaráti sportcsarnok
Klubunkat két csapat képviselte, a III. helyezett Carmen csapat: Csóka Beáta, Jankó Ernő, Renner Attila, valamint Jankó Csaba-Jankó Roland - Renner István csapata.
A Kisalföld és az Első Győri Lions Club közös szervezésében 11 nevezővel 1 millió 200 ezer forint adományt gyűjtöttünk össze a vakok és gyengén látók részére. A mérkőzéseket levezette: Ramocsa Gábor, a magyar csörgőlabda-válogatott szövetségi kapitánya. Főszervezők: Nyerges Csaba és Molnár Gábor.

2011. május 28. Jótékonysági teniszverseny

Május 28-án a tizenötödik jótékonysági teniszverseny bevételéből 20 db pupillavizsgáló műszert adományoztunk a győri és Győr környéki védőnőknek.

2011. június 5. - Klubülés a Bakonyban

Zircen megtekintettük a híres arborétumot, a Ciszterci Apátságot és az impozáns műemlék könyvtárat.
Szépalma Pusztán az egykori Eszterházy birtokon épült szállodában került sor a 2010-11. lions év értékelésére.
Klubtagjaink névre szóló díszes kötésű emlékkönyvet vehettek át, mely tartalmazta a lions év fotókkal illusztrált fontosabb eseményeit és a kapcsolódó verseket.
A vállalkozói estet 15. éve támogató szponzorok köszöntésére alapított Lebó Ferenc emlékplakettet öt klubtagunk vehette át: Marton József, Molnár János, Prohászka Ottó, Dr. Rózsa Gábor és Dr. Solymosi Péter.
A Lions mozgalom „We serve” példaértékű teljesítéséért Eöry Emil szobrászművész alkotását kapták: Dr. Németh Viktor, Halbritter Mátyás, Döncző Zoltán.
Kismagasló munkájukért oklevélben részesült: Halbritterné dr. Raffai Judit, Iván György, Molnár Gábor, Nyerges Csaba, Pió Márta, Dr. Szabó András.
A következő Lions év megválasztott elnökétől, Ablonczyné Dr. Mihályka Líviától átvehettem tagságunk véleménye alapján kiállított „legjobb elnök” című oklevelet.
A klubülést követően két fát ültettek tagjaink, majd megtekintettük a ménest, lovas kocsival bejártuk a festői környéket. Este szalonnasütéssel fejeztük be kirándulásunkat.

Záró rendezvények:

- június 4. Lions Regatta vitorlásverseny - Balatonföldvár
- június 4-5. Országos Tenisz Verseny – Gyöngyös, 1. helyezett a győri Lions csapat
- június 24-26-i Cesky Krumlovi kirándulás