Hírek

Vállalkozói Est 2014.

2014.11.06.
Bizonyára Dr. Havasi Dezső, az Első Győri Lions Klub 1995. évi soros elnöke sem gondolta, amikor ötletének és kezdeményezésének köszönhetően, először sikerült egy kellemes, hangulatos munkavacsora keretében, fehér aszalokhoz ültetni a fogyatékkal élő emberek támogatására fogékony és adakozó kedvű, győri és Győr környéki vállalkozókat, nem gondolta: az idén - majdnem 20 év elteltével - ismét több mint félszáz vállalat, vállalkozás képviselője gyülekezik majd az ETO Park Hotel különtermében, hogy részese legyen egy igazi, civil jótékonysági akciónak.
Az alapító ötlete, párosulva a mindenkori soros elnökök, a cégekkel kapcsolatot tartó klubtagok és nem utolsó sorban a rendezvény operatív, immár örökösnek mondható lelkes főszervezője, Döncző Zoltán elkötelezettségének és erőfeszítéseinek köszönhetően, ez a sikeres rendezvény, ahelyett, hogy elfáradt volna, korának megfelelő, tinikhez méltó erőnlétben és frissességben érte meg a 19. “életévét”.
A tartós siker titkait kutatva, roppant “egyszerű receptet” találunk!
--> Végy egy lelkes Lions közösséget, olyat,amelyik komolyan veszi a “WE SERVE” szellemiségét. E közösségnek legyenek olyan tagjai, akik a saját segíteni akarásukon és áldozatvállalásukon túlmenően képesek a velük kapcsolatban álló üzletfeleket, jó barátokat is megszólítani, inspirálni egy színtiszta, civil jellegű, társadalmi felelősségvállalásra, jótékony adományozásra. Ígérd meg, hogy nem csak kérsz tőlük, hanem adsz is nekik! Nemcsak egy jó vacsorát, de kedveset és baráti hangulatút! Nem zenét és táncot, hanem egy-egy olyan, nem mindennapi előadó által prezentált, a fehér asztalos környezethez illő társasági jellegű, közvetlen előadást, amely ha nem is konvertálható azonnal profittá, de közvetve és hosszabb távon, valós értéket jelent minden itt megjelent vállalkozónak. S, természetesen nélkülözhetetlen hozzá 50-100 olyan - a cége kerítésén kívüli világot “befogni” képes - jól menő és egymásra is kíváncsi vállalkozás, amely képes és kész is egy civil szervezet jótékonysági számláját befizetéseivel, adományaival gyarapítani. Precízen tartsd nyilván e támogató cégeket és a támogatásaik gyakoriságát jutalmazd örökös- , arany-, stb. támogatói címekkel, irodáik díszítésére alkalmas, ízléses oklevelekkel.
 --> Találj, és nyerj meg egy érdekes és érdemes embert vagy csoportot, akik képesek arra, hogy mondandójukkal egy fél óra, háromnegyed óra erejéig tudásuk, pozíciójuk vagy eddig elért eredményeik révén, őszinte érdeklődést keltsenek a hallgatóságukban. (Lehet az, mint a példa mutatta: egykori köztársasági elnök, volt Nemzeti Bank elnök, az Állami Számvevő Szék elnöke, regnáló kereskedelmi és iparkamai elnök, az Oxfordi Egyetem professzora, vagy éppen az idén a Győri ETO KC Bl győztes női kézilabda csapata és vezetése, stb)
 --> Legyen állandó meghívott ill. résztvevő és szóljon a jelenlévőkhöz a Lions Klubok Magyarországi Szövetségének mindenkori kormányzója! El ne felejtsd meghívni klubtársaidat is, főleg azokat, akik a cégek szervezésében oroszlánrészt vállalnak!
 --> Végül de nem utolsó sorban nyerj meg egy-két olyan fogyatékkal élőt akiket vagy a Lions klub vagy a Lions Alapítvány már korábban támogatott, hívd meg őket, legyenek az est vendégei, hogy az adományozók is láthassák azt - az egészséges emberek számára sokszor sokkoló - helyzetet, amely a Lionokat évről évre arra inspirálja, hogy tegyenek értük valamit. A fogyatékkal élők pedig mondják el, az ott jelen lévő közvetett és közvetlen támogatóiknak: hogyan élnek, milyen gondjaik vannak és mit jelent számukra a Lions jótékonysági védőháló!
Íme, kedves Lions barátaim, így jön össze egy nem mindennapi - az idén éppen 3.500.000Ft-ot kitevő - alapítványi bevétel, amelyet a szervező klub és az alapítvány maradéktalanul a rászoruló emberek, családok esélyegyenlőségének, életminőségének, egészségének jobbra fordítására használ fel, az alapító okiratban rögzített kereteknek megfelelően, a független kuratórium legjobb belátása szerint.
A támogatások minél jobb elosztása érdekében idén először, nyilvános pályázati felhívást tett közzé a Győri Lions Alapítvány kuratóriuma, a fogyatékkal élők közül is kiemelten a vakok és gyengén látók számára.Ugyancsak idén először a vállalkozói est közönségének színe előtt történt meg a pályázaton elnyert támogatások jelképes átadása, egy erre vállalkozó, két, többszörösen fogyatékos gyermekét egyedül nevelő édesanya és gyermekei személyén keresztül.
Közel egyórás , sikerekkel “zsúfolt”, erőtől feszülő és 200km/óra sebességgel száguldó labdákkal tarkított, élvezetes előadást hallottunk a jelen lévő, világhírű játékosok (Görbicz Anita, Katerina Lunde) bevonásával, Győri ETO KC női kézilabda csapatától. Ezt követően a Győri Lions Alapítvány által az elmúlt évben kiemelten támogatott, győri “HÉTSZÍNVIRÁG” Egyesület mutatott be a jelenlévőknek egy kis videót, a családi körülmények között, 0-24 órában ápolt, nevelt és gondozott, többszörösen fogyatékos, többségükben kerekes székhez kötött, mintegy 25 gyermek ill. fiatalember nyári, balatoni rehabilitációs táboráról, ahol kedves, megható gyámoltalansággal és igencsak “komótosan” jutott el a puha strandlabda egyik kerekes székes fiataltól a másikig.....!
A világelső lányok és melegszívű edzőjük - Ambros Martin - párás szemekkel figyelték a kétféle labdajáték e furcsa kontrasztját, és meg nem állhatták, hogy megosszák a szervezőkkel ebbéli katartikus, lelket gazdagító érzéseiket, életre szóló élményeként aposztrofálva azt.
Az est érzékenyítő légkörét mi sem jellemzi jobban, minthogy egy nagylelkű győri vállalkozó, ott a helyszínen, használt személygépkocsit ajánlott fel egy olyan, négy gyermeket egy keresetből nevelő család számára, akiknek legkisebb, másfél éves kisfiát rosszindulatú szemdaganattal háromhetenként budapesti kezelésre kell vinniük - saját kocsi híján, az általuk szinte megfizethetetlen, bérautóval!
Immár sokadszor volt e rendezvények vendége a soros Lions kormányzó. Az idén - nagy örömünkre - Dr. Solymosiné Dr. Kiss Ilona személyében köszönthettük, megkülönböztetett figyelemmel és szeretettel a kormányzót. Ő nemcsak kormányzóként, hanem, cége révén, férjével együtt, a rendezvények kiemelt támogatójaként, az Első Győri Lions Klub tagjaként, volt sikeres elnökeként is emelte az idei rendezvény presztízsét és fényét,s Márton László soros klubelnökkel közösen, érdekes és formabontó köszöntővel lepték meg a jótékonysági Vállalkozó Est résztvevőit.
 
 
Dr. Kiss László
A Győri Lions Alapítvány
kuratóriumi elnöke
 
 

Vállalkozói Est  2014. Vállalkozói Est  2014. Vállalkozói Est  2014. Vállalkozói Est  2014. Vállalkozói Est  2014. Vállalkozói Est  2014. Vállalkozói Est  2014. Vállalkozói Est  2014. Vállalkozói Est  2014.
Kapcsolódó anyagok:

Galéria: