Hírek

Vendégeket fogadtunk Olaszországból

2008.10.31.
 

2008 október első hétvégéjén Dott. Albano Marzio soros elnök vezetésével nagy érdeklődésre utaló 45 fős delegációval látogatott hozzánk alapító (szponzor) klubunk az észak-olasz   Portogruárói LIONS Club.

 

Érkezésük nem nélkülözte az izgalmakat. Gondos szervezőink a Győri Balett „GAUDI” előadásával kívántak vendégeinknek kedveskedni, amelynek kezdése negyed órát csúszott a közlekedési gondok miatt az utolsó pillanatban berobbanó társaság késése miatt.

Az előadás színvonala és hőfoka azonban segített a spannolt idegeket feloldani.

Színház után kellemes vacsorával kínáltuk régi barátainkat a Fonte étteremben, amelyet megérdemelt pihenés követett, kivéve annak a kitartó és szenvedélyes kemény magnak, aki a Baross úti Casinóban fialtatták a maguk, vagy rosszabb esetben a ház pénzét.

 

Másnap budapesti kirándulást szerveztünk, amelynek sikerét csak a kedvezőtlenül hűvös, esős időjárás mérsékelte. A parlamenti látogatás azonban így is sikeres volt, köszönhetően Halbritter Mátyás gondos előkészítő munkájának.

Telitalálatnak bizonyult vendégeink egyöntetű véleménye szerint is a budai Trófea Grill étterembe szervezett ebéd is. (Molnár Gábor ötletét dícséri.)

 

Délután a Terror Háza tervezett megtekintése helyett belvárosi sétát iktattunk be vásárlási lehetőséggel, mert az Andrássy út egy demonstráció miatt megközelíthetetlen volt.

 

Este színvonalas vacsorát rendeztünk barátainknak az ÉDUVIZIG Gátőrházban, ahol a kitűnő ételekről a Carmen Étterem stábja gondoskodott. A klubok elnökei, Albano Marzio és Babarczi László az ilyenkor szokásost is meghaladó meleg szavakkal méltatták a két klub immáron másfél évtizedes barátságát. Olasz vendégeink örömmel nyugtázták, hogy klubtagságunk is szép számmal vett részt az estélyen.

 

A vasárnap délelőtt a búcsúzkodás jegyében telt, amelyhez a méltó „díszletet” a Győri Ítélőtábla és vezetője Havasiné Orbán Mária adta, a szokásos búcsú falatok  és kortyok mellett.

 Talán nem meglepetés, ha azzal zárom a beszámolót, hogy portogruárói barátaink később egyeztetett időpontban ismét visszavárnak bennünket városukban. 

Kapcsolódó anyagok:

Galéria: